Foro Industria 4.0 Enginyers Industrials de Catalunya

La Comissió Indústria 4.0 dels EIC ha organitzat el Fòrum Indústria 4.0

 

Els Enginyers Industrials de Catalunya impulsen i contribueixen a que les propostes tecnològiques per al futur més immediat es coneguin i s’estenguin a la indústria catalana.

 

Fòrum Indústria 4.0 amb dos objectius principals:


– Transportar el teixit industrial català l’estat de l’art del coneixement de la Industria 4.0, prenent com a referència les novetats i tendències que es van presentar a la Hannover Messe 2016.

– Mostrar exemples reals que accelerin la comprensió del potencial de les tecnologies i la seva aplicació en la indústria manufacturera.

La indústria, i especialment la indústria manufacturera, està experimentant una transformació en el seu procés d’automatització sota el paraigua del concepte Indústria 4.0, iniciativa presentada el 2011 i liderada inicialment per les institucions i teixit industrial alemany. Per aquest motiu la comissió d’Indústria 4.0 ha organitzat el Fòrum 4.0, acte que neix aquest any amb l’objectiu de consolidar-se pel que fa a Catalunya de les tendències de la indústria 4.0.

Durant la intervenció Pere Homs, director general dels Enginyers Industrials de Catalunya, va destacar que “més enllà de l’actual moda de parlar d’Indústria 4.0, necessitem debatre i treballar amb rigor i contingut si volem aprofitar des d’aquí les oportunitats que ens presenten”. La sessió ha girat al voltant de la robòtica, la fabricació additiva, l’intra logística, l’electrònica embedded i el programari d’integració com a àmbits que marcaran la nova indústria 4.0.

L’acte ha comptat amb la presència de Jordi Baiget, Conseller d’Empresa i Coneixement, que durant el seu discurs de cloenda ha posat de manifest que “de moment la Indústria 4.0 ja ens ha ajudat a recuperar la idea que aquest sector és una font estable de valor i benestar social, una idea que durant uns anys havíem perdut. Celebrem doncs que s’hagi creat aquest fòrum Indústria 4.0 “.


Add Comment

Fusce ac aliquet magna. Sed lacus enim, gravida ut vestibulum ut, sagittis ac turpis. Pellentesque id nulla ut orci porta aliquam non a quam. Donec tincidunt dolor nulla, id cursus lorem.


Leave a Comment

CommentsRebutjar tot